Le Conseil d’Administration de la Fondation contre le Cancer se renforce avec 4 nouveaux administrateurs de talent

Le Conseil d’Administration de la Fondation contre le Cancer se renforce avec 4 nouveaux administrateurs de talent

De Raad van Bestuur van Stichting tegen Kanker benoemt 4 nieuwe sterke bestuurders met diverse expertise. De benoemingen kaderen in de vele initiatieven van Stichting tegen Kanker om de strategische werking te optimaliseren en te vernieuwen. We zetten immers volop in op het boosten van het wetenschappelijk kankeronderzoek, de betere uitwerking van preventiestrategieën en het optimaal informeren en ondersteunen van mensen met kanker en hun omgeving.

De benoeming van de 4 nieuwe bestuurders met zeer diverse competenties en talenten werd unaniem goedgekeurd.

Het gaat om Inge Neven (CEO-elect VITO), Sébastien Deletaille (Digital entrepreneur – co-founder ROSA), Jan De Moor (CEO Clear Channel) en Karel Vinck (CEO Publicis Groupe).

Inge Neven verwierf uitgebreide expertise in diverse nationale en internationale management functies. Ze werkte eerst als consultant en deed vervolgens vier jaar aan capacity building voor een NGO in West- en Centraal Afrika. Nadien was ze aan de slag als COO in een retailorganisatie en als chief of staff en CIO bij onderzoeksorganisatie iMec. Inge Neven stond als “Madam Covid” aan het hoofd van het coronabeleid en de gezondheidspreventie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Vanaf 1 september 2023 gaat ze aan de slag als CEO van VITO.

“Kanker is nog steeds de grootste doodsoorzaak in België, en ondanks het vele onderzoek wordt verwacht dat de incidentie de komende jaren enkel nog zal toenemen. Dit in een context waar de zorg onder druk staat en nog meer onder druk zal komen te staan. Een paar mensen die me heel nauw aan het hart liggen, vechten heel hard tegen kanker en jammer genoeg ben ik ook een paar mensen al veel te vroeg verloren aan de ziekte. Daarom wil ik me actief engageren om het begrip van kanker, preventie en vroege detectie en behandeling nog verder te verbeteren.”

– Inge Neven

Sébastien Deletaille heeft een uitgebreide expertise en kennis als digitale gezondheidsondernemer. In Afrika ging hij met Big data de strijd aan tegen honger en ziekte. De Brusselse techondernemer richt zijn pijlen nu op de ziekenhuissoftware in ons land als CEO van Rosa.

“Mijn vader had kanker en ik beleefde zelf de medische aanpak, (mis)communicatie en moeilijkheden. Vanuit deze persoonlijke ervaring wil ik de communicatie voor patiënten en hun familie verbeteren. Met een passie voor de gezondheidszorg wil ik mee de impact van Stichting tegen Kanker vergroten.”

– Sébastien Deletaille

Karel Vinck heeft een gedegen expertise in reclame en advertising met een passie voor creatieve en impactvolle communicatie. Na zijn studies ontwikkelde hij een 30-jarige carrière bij Young & Rubicam, VVL BBDO, Duval Guillaume en Publicis Groupe.

“Stichting tegen Kanker heeft een duidelijke dubbele missie. Het stimuleren van onderzoek die de hoop vergroot dat het leven het haalt van kanker. Overal rond ons zien we hoopgevende signalen dat de wetenschap de strijd aan het winnen is. Maar vandaag kunnen we eigenlijk al 50% van alle kankers voorkomen door met motiverende initiatieven de mensen minder kwetsbaar te maken. Vandaar dat ik graag de uitdaging aanvaard om met mijn kennis en ervaring mee de strijd tegen kanker aan te gaan.”

– Karel Vinck

Jan De Moor is een doorgewinterde professional met een stevige financiële en digitale achtergrond. Hij bekleedde financiële functies bij Essensium en Dell, sales en data management functies in de banksector en CFO functies bij NextiraOne en Clear Channel waar hij nu CEO is. Hij gebruikt zijn ervaring in technologie om de digitale transformatie van Clear Channel Belgium verder aan te sturen.

“Stichting tegen Kanker bewijst al bijna 100 jaar elke dag haar waarde aan patiënten en aan wetenschappelijk kankeronderzoek, en het is inspirerend om aan haar toekomst mee te werken. Wat me aantrekt is dat bestuursleden vanuit verschillende vakgebieden en achtergronden samenkomen om aan de doelstellingen van de Stichting te werken.  De organisatie wordt gefinancierd door onze bevolking, en ze doet dat omwille van het vertrouwen in de Stichting en dat kankeronderzoek tot resultaten leidt. Het is daarom een privilege om Stichting tegen Kanker bij te staan met mijn financiële achtergrond om dat engagement op te nemen.”

– Jan De Moor

De benoeming van deze onafhankelijke bestuurders stelt Stichting tegen Kanker in staat om de ervaring te benutten van vier experten in domeinen die als cruciaal worden beschouwd voor de toekomst van de organisatie, en om nieuwe en waardevolle inzichten te verwerven.

RESSOURCES LIÉES